Ništa od Mundijala u Kataru?!

Šokantne izveštaji stižu iz Nemačke u kojima se tvrdi da FIFA ponovo razmatra svoju odluku iz 2010. godine o dodeli organizacije Svetskog prvenstva 2022. godine Kataru! Nemački Focus prenosi informacije Saudijskog ministra sporta Turki Al Šeika koji takođe tvrdi da FIFA ozbiljno razmatra mogućnost da Katar zamene SAD ili Engleska!

Amnesti Internešnal u brojnim izveštajima navodi da se u Kataru krše brojna ljudska prava, da se radnici slabo plaćaju i čak teraju na prinudni rad?! Svetsko prvenstvo 2022, pomereno je za Novembar i Decembar u odnosu na uobičajeni termin Jun – Jul, zbog ekstremno visokih temperatura koje vladaju u Kataru u letnjim mesecima.

Ukoliko FIFA odluči da oduzme Kataru organizaciju Mundijala, kao prvi favoriti za zamenu ističu se Engleska i SAD, jer već imaju spremnu infrastrukturu za tako veliki sportski događaj. Sjedinjene Američke Države završile su na drugom mestu u trci za organizaciju prvenstva 2022. godine odmah iza Katara, dok je Engleska bila u konkurenciji za organizaciju Mundijala 2018. godine, ali je eliminisana u prvoj rundi glasanja. Zbog izbora Rusije i pravila da dva uzastopna prvenstva ne mogu biti održana u zemljama iste konfederacije, Englezi su odustali od kandidature za 2022. godinu.

Predsednik FIFA-e Đovani Infantino nedavno je porekao da ta organizacija razmišlja o oduzimanju Mundijala Kataru „Uvereni smo da će Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine biti iznad svih očekivanja.“

Milan Petković
Latest posts by Milan Petković (see all)

Milan Petković

Rođen u Zaječaru, avgusta sada već davne 1992.godine. Fudbal je odredio moj život, pa sam tako u detinjstvu trenirao isti u mlađim kategorijama FK Timok iz rodnog grada. Kasnije sam se fudbalom bavio iz malo drugačijeg ugla, kao fudbalski sudija. Najveći uspeh doživeo sam 2016. godine kada sam postao sudija pomoćnik prve kategorije. Bavio sam se novinarstvom iz zabave, a onda se pojavio Kafanski selektor! Fudbal je najvažnija (sporedna) stvar na svetu, kafana je ozbiljna institucija, pa je to idelan spoj, zar ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.